2010. november 7., vasárnap

Barackos túrótorta


Nem könnyű egy jó étkű család mellett diétázni :))) Testvérkém tegnap este kedvesen megjegyezte, hogy nincs-e kedvem megcsinálni a saját módszeremmel ki kísérletezett sütés nélkül készíthető túró tortámat, mert ő annyira nagyon szeretne enni. Hát egy jó testvérnek egy ilyen kérésre lehet nemet mondani?????? Hát persze hogy nem!! :)))) gondoltam este gyorsan össze dobom és reggelre már ehető is a fincsi kis sütike, de nem Szilvikéhez híven ez sem úgy van ahogy az ember kigondolja és beossza az idejét :) Hangusom sírva zokogva hagyott itt este, hogy ő is szeretne nekem segíteni benne, és tényleg ne csináljam meg nélküle. Ez volt a második gyengeségem!!! :)) Megbeszéltük reggel jön és együtt megcsináljuk, de sajna ez is elmaradt. Gondoltam ha már meg is csinálom akkor legyen ma, úgyhogy végre elkészült a várva várt barackos túrós torta! Inkább később mint soha :))))))))))


Barackos túrótorta sütés nélkül

Hozzávalók:
Tészta
5 db tojás
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg margarin
2 evőkanál tejföl
15 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
kapcsos kerek torta forma

Töltelék
1/2 kg túró
1 citrom reszelt héja és leve
10 dkg olvasztott margarin
10 dkg cukor
1 doboz natúr joghurt
1 csomag zselé fix




A tojásokat kettéválasszuk és a tojások fehérjéjét kevés cukorral kemény habbá verjük és félretesszük. A tojások sárgáját a cukorral a vaníliás cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a puha margarint és a két evőkanál tejfölt is. A habos krémbe beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és jól eldolgozzuk. A tojásfehérje keménnyé vert habjának felét a lisztes "tésztához" keverjük, majd a maradék habot óvatosan is hozzá keverjük. A piskótát kivajazott és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 180C fokos sütőben 20 percig sütjük.
Amíg a torta alapja a sütőben sül, addig összerakjuk a túrós tölteléket. A túrót egy nagy tálba tesszük és villával kicsit áttörjük. Belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét, és hozzátesszük a megolvasztott vajat és a cukrot is, majd összekeverjük. A natúr joghurtba belekeverjük a száraz zselé fixet amit a már elkészített túróhoz keverünk. A barackot cikkekre vágjuk és megvárjuk míg a torta a sütőben megsül és sülés után kihűl.
Amint a torta kihűlt véglegesen összeállíthatjuk a tortánkat. Az összeállított túrót a kihűlt tortalapra halmozzuk és szépen lelapogatjuk, majd szépen a tetejére rakjuk a barack cikkeket. Az elkészült tortát minimum egy éjszakára hűtőbe tesszük és ezután tálalhatjuk.

Én most csak annyival bolondítottam meg, hogy a torta alapba pici kakaót tettem. De lehet a túrós krémbe is bele tenni a gyümölcsöt apró kockákra vágva.

Kívánom mindenkinek nagyon nagy szeretettel! Nagyon finom mert nem nehéz és a citrom miatt nagyon friss és könnyű is. Jó étvágyat hozzá!!! :))))))








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése