2010. november 1., hétfő
Vargabéles kicsit másképp
Hosszú hétvége a nagy talányok ideje :) három hosszú nap és mindig éhes családtagok!!!! A nagy kérdés ami már péntek óta foglalkoztatott, hogy mit együnk három napig????? Ez sajnos nem a legboldogabb "ünnep" a számomra így gondoltam a három napban bekucizunk Lolikával a lakásba és kibőgöm az egész évi bánatom!!! Szóval főzni semmi kedvem nem volt!! de a női gyomor bánatában édességért kiállt :) és úgy gondoltam ha már lúd, legyen kövér és lakassuk is jól azt a gyomrot. Így a választás a gyors, laktató és persze a nagyon nagyon finom régi kedvencre esett a Vargabélesre :) amit én a következőképp készítek:
Hozzávalók - (8 db kiadós kocka jön ki ebből a mennyiségből)
20 dkg cérnametélt
20 dkg puha margarin
20 dkg cukor (lehet por, barna vagy a sima kristály cukor)
1 csomag vaníliás cukor
5 db tojás
1/2 kg túró
1 teáskanál vanília kivonat
2 evőkanál tejfől
1 csomag réteslap
10 dkg fehércsokoládé
1 üveg meggy befőtt
A cérnametéltet bő forrásban lévő sós, olajos vízben kifőzzük és félre tesszük hűlni hagyni, s míg a tészta hűl elkészítjük a tölteléket. A vajat a cukorral, vaníliás cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a villával összetört túrót, a vanília kivonatot és a két kanál tejfölt és az elkészült tölteléket összekeverjük a kihűlt cérnametélttel. Egy magas falú tepsi alját kitöltünk 4 db réteslappal, melyeket egyenként alaposan megkenünk olvasztott vajjal. Amint evvel megvagyunk a tojásfehérjét kemény habbá verjük és apránként összevegyítjük a túrós tésztás masszával, melyet a kivajazott réteslapokra halmozunk. A fehér csokoládét apróra összetörjük és a kupac tetejére szórjuk egyenletesen és ezt tesszük a kimagozott meggybefőttel is. Végezetül a tetejét befedjük két lap réteslappal amit, úgy mint az alját jó alaposan megkenjük vajjal és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig aranybarnára sütjük.
Tálaláskor meghintjük egy jó nagy adag porcukorral és mellé házilag készített meggy lekvárt kínálunk.
Jó étvágyat mindenkinek!!!! :)))))) remélem ez is egy jó recept lesz a többi között :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése