2010. október 27., szerda

Indonéz csirke

Mivel a diéta miatt nem ehetek csak csirke husit és nagyon sok gyümölcsöt, ezért úgy gondoltam a kettőből csinálok egy fincsi kis egyveleget, mivel itthon csak alma volt és ananász ezért lett indonéz a kicsi csirkém :))) és hogy egy picit különleges is legyen mindezt cserépedényben tettem ;))))


Hozzávalók:
1 kg csirke (comb és mell is lehet vegyesen, vagy egy egész csirkét daraboljunk össze)
4 db alma
1 doboz ananász konzerv
liszt
curry
fahéj

cserépedény (használat előtt az edényt ne felejtsük el beáztatni!!! ne rakjuk teljesen tele vízzel mert úgy nem tud elpárologni belőle a víz, és az edény nem tudja magába szívni)

A csirkét apró darabokra vágom és sózom. Beszórom curryporral és fahéjjal és egy picit félre teszem pihenni. Amíg a husikánk pihen az almát jól megmossuk és cikkekre vágjuk. A csirkét a lisztben megforgatjuk és olajban pirulásig elősütjük, majd az edény aljára pakolom. Ráhalmozom a cikkekre vágott almát és az apróra vágott ananászt, majd az ananász levét is ráöntöm. Beteszem az előmelegített sütőbe és bő egy óra sütés után leveszem a tetejét és a husikákat pirosra pirítom és rizzsel tálalom.

Bár a fényképeim nem a legszebbek, de higgyétek el finom :))))) és ugye csak gyümölcs és hús.... így nem is bűnöztem :)))))))

Jó étvágyat mindenkinek aki követ és kipróbálja ezt a kis receptet.




Ui.: csinálhatjuk még mézzel és kókusztejjel is, úgy a szaftja is jobban használható.