2010. október 17., vasárnap

Csokis keksz

Ebben a ramaty időben senkinek nincs kedve fogyókúrázni :) Így tettem én is és engedtem a csábításnak. :)))
Előszedtem egy nagyon régi receptet amit már anno többször is kipróbáltam, de valahogy sosem volt az igazi. Most egy pici módosítással szerintem megvan a végleges recept. A család összes tagjának nagy örömére. :))

Hozzávalók:
20 dkg liszt
15 dkg kakaó por (cukrozatlan)
6 dkg tejpor
1/2 tasak sütőpor
1 kk só
2 tojás
20 dkg vaj (jó puha)
15 dkg nádcukor
vanília aroma
10 dkg étcsokoládé

A lisztet a kakaó és tejport, a sütőporral és a kávéskanál sóval összevegyítem egy tálba és félre teszem.
Egy másik tálba a két tojást a cukorral habosra keverem, majd hozzá teszem a puha vajat és a vanília aromát és jól össze dolgozom. Amikor már szép habos bele teszem az apróra vágott csokit és a sütőporos, kakaós, tejporos lisztet és jól összedolgozom.
A sütőt 180 fokra előmelegítem. Egy tepsibe sütőpapírt teszek és vizes kanállal kicsi halmokat teszek rá, melyeket kicsit lelapogatok. 15 - 20 percig sütöm, így a széle már ropogós de a közepe még puha marad.
Hagyjuk kihűlni és csak után fogyasszuk, úgy az igazi! Főleg másnap!!! :)
Sok szerencsét és jó sütögetést mindenkinek.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése